وبلاگ روانشناسی

مطالب روانشناسی و علمی روز را با ما بخوانید

وبلاگ روانشناسی

مطالب روانشناسی و علمی روز را با ما بخوانید

در این وبلاگ قصد معرفی بهترین مطالب مربوط به سلامت و روانشناسی را داریم تا بتوانیم مطالب روانشناسی و آموزشی مناسبی برای رسیدن به زندگیبا کیفیت تر را با هم مرور کنیم.
هدف اصلی همچنین معرفی سایت های روانشناسی و روانپزشکی با کیفیت به شما عزیزان است

  • ۰
  • ۰

شاید برای شما هم این سوال مطرح شده باشد که خود درمانی چیست و چه معنایی دارد؟ چرا ما خود درمانی می کنیم؟ آیا خود درمانی نتیجه بخش است؟

در ادامه بهاره محسنی مشاور و روانشناس سایت ویکی روان به بررسی این موضوع از دید روانشناسی میپردازند.

خود درمانی چیست؟

در تعریف خود درمانی باید گفت که مصرف خود سرانه انواع دارو ها، عمل به توصیه های آشنایان و دوستان غیر متخصص، که نه تنها منجر به درمان نمیشود بلکه عوارض و مشکلات بیشتری را هم در بر دارد خود درمانی است.

در چه شرایطی افراد خود درمانی را انتخاب میکنند؟

همه آدمها همیشه در اوج مشکلات و سختی ها به دنبال راحت ترین و نزدیک ترین گزینه هستند.

مثلا وقتی دچار معده درد میشویم فورا از رانیتیدین یا امثال آن استفاده میکنیم.

بدون اینکه به دنبال منشا آن باشیم یا در رژیم غذایی خود تجدید نظر کنیم و حتی بدون اینکه نسبت به عوارض دارویی که مصرف میکنم، آگاه باشیم.

در زمینه مسائل روحی هم ماجرا به همین شکل است.

در شرایطی که مشکلات یا حال بد به ما غلبه کرده و در واقع باید بهترین و صحیح ترین تصمیم را اتخاذ کنیم اما راحت ترین و در دسترس ترین گزینه را انتخاب میکنیم.

به دنبال راهی هستیم که حتی برچسب هایی مثل دیوانه، روانی و غیره که افراد با عدم آگاهی استفاده میکنند نصیب ما نشود که آن راهی نیست جز، خود درمانی.

به طور خود سرانه مصرف دارو های آرام بخش تهیه میکنیم و بدون هیچ اصولی مصرف و بعد هم قطع میکنیم و آگاه نیستیم که این شیوه مصرف کردن و قطع خود سرانه، خود چه عوارضی برای سیستم دستگاه عصبی دارد و به عملکرد رفتاری ما آسیب میزند.

خود درمانی در زندگی مشترک

یا به شکل دیگری عمل میکنیم.

مثلا اگر با همسر خود دچار مشکل شده باشیم به یک باره تصمیم میگیریم که به او محبت کنیم و تمام فضا ها و خلاهای عاطفی را پر کنیم.

در این شرایط آنقدر محبت نثار او میکنیم که ظرف نیاز به عشق او سر ریز از محبت می شود و ما از او واکنش میبینیم.

و بعد از این بنا بر تفکرات و نشخوارهای فکری خود یا تلقین های دیگران به این نتیجه میرسیم که نباید زیاد محبت کنیم حال طوری رفتار میکنیم که ظرف نیاز به عشق او خالی بماند و مجددا بعد از مدتی واکنش خواهیم دید.

یا زمانی که برای فرزند بیش فعال ما دارو تجویز شده و خانواده با سرچ عوارض دارو تصمیم به قطع آن میگیرند و با واکنشهای رفتاری فرزندشان مواجه میشوند.

همه این تضاد های رفتاری و نتیجه های نامناسب حاصل از آن نتیجه خود درمانی در شرایط خاص می باشد.

چرا باید خود درمانی را متوقف کنیم؟

باید در نظر داشته باشیم که مسائل مربوط به ارتباط یا هرگونه اختلال رفتاری هم، مشابه بیماری های جسمی نیازمند متخصص و درمانگر است.

بهتر است در این شرایط به شخصی که با ارزیابی دقیق و با نگاهی که خارج از گود دارد بتواند روند ارتباطی و مسئله ایجاد شده در آن را تحلیل کند، مراجعه کنیم چرا که او (روانشناس – روان دمانگر) میتواند فرد یا افراد را در مسیر و جهت درست برای یک انتخاب صحیح هدایت کند.

یادمان باشد که خود درمانی مساوی است با عمیق تر شدن مشکلات در بلند مدت پس مراجعه به روانشناس متخصص را در اولویت اول قرار دهیم.

شما دوست عزیز میتوانید با مراجعه به بخش مشاوره روانشناسی سایت ویکی روان از خدمات مشاوره روانشناسی مشاورین خبره استفاده و به صورت صوتی و تصویری جلسه مشاوره برگزار کنید.

منبع: خود درمانی چیست؟ آنچه درباره خود درمانی باید بدانیم؟

  • ۹۸/۰۸/۰۸
  • محمد خان

روانشناسی استرس

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی